Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Supernatural, Sezonu Yarılarken...

2010/01/31




Perşembe gecesi yayınlanan 05x12'nin ardından sezonu yarılamış bulunuyoruz. Dizinin temelini oluşturan değişik kültürlere ait efsaneler ve kıyamet günü hazırlıkları arasındaki paslaşmalarla geçmekte olan beşinci sezon, ikinci yarısıyla da bu dengeyi koruyacak gibi görünüyor çünkü Lucifer ile mücadele sanıyorum altıncı sezona da sarkacak. Yeni sezonun kesinleşmesi üzerine beşinci sezon gidişatında değişiklikler olacağı çok çok yüksek bir ihtimal.

Pek çok etnik kökende dilden dile dolaşan efsaneleri izledik dizide, doğu taraflarının cinlerinden kızılderililerin Wendigo'suna kadar pek çok yaratık efsanesi görüntüye döküldü. En az 37 bölüm daha izleyeceğimizi göz önüne alırsak bu efsanelerden çokça göreceğimizi tahmin edebiliyorsunuzdur, senaristlerin elinde sonsuz bir kaynak var bu konuda. Biraz Afrika kıyılarına uğrasalar tek başına iki sezonluk malzeme zaten oradan çıkar.

Şimdi de kesinleşen altıncı sezon kararının beşinci sezon üzerinde olası etkilerine bakalım. Lucifer'ın Sam'den evet yanıtını alacağını biliyoruz çünkü bu dizide mutlu son görmedik hatırlayacağınız gibi. Hikaye kendi içinde olabilecek en kötü sonuçlarla devam ediyor genelde. Bu teoriden gidersek Sam'in sezon finalinde Lucifer'a evet demesi olası. Zaten Lucifer'ı yok edebileceklerini düşündükleri tek ihtimal de olumsuz çıktığından -diğerini saymıyorum bile, Castiel'in arayışı tek sezonla sınırlı kalacak gibi görünmüyor- yeni bir teori kurup ilerlemeleri yedi sekiz bölümle halledilebilecek bir şey değil, bu dizide görülmüş bir olay değil en azından. Altıncı sezonda da abi-kardeş savaşı olayına girecek gibiler lakin Sam'in gereksiz öfke yönü çok öne çıkmaya başladı son bölümlerde. Hele bir de haftaya yayınlanacak bölümün fragmanında göze çarpan Anna'nın geçmişe gönderilip Sam'i öldürme girişiminden, neredeyse Sam'in Lucifer'a evet diyeceğine eminiz artık.

Bu da böyle bir Supernatural yazısıdır işte, varsayımlara dayanan fakat genelde tutturmayı başardığımız tahminlerle kurulu. Dizi üzerine daha fazla yazı istendiği için kısa sürede iki yazı yazmak zorunda kaldık, ben artık dördüncü sezondaki zevki alamadığımdan günü gününe takip etmeyi bırakmıştım. Son bölümle tekrar havaya girdi sanıyorum dizi, neyse bekleyip görelim neler olacağını.

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

Pardon senaristlerdenmisin?Bu kadar doğru tahmin yapılır.Lütfen gelecek bölümler hakkında yazma heyacanı kaçıyor.Bir de erken dön lütfen.

Yaprak