Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

The Last Time I Saw Paris

2009/10/07

Dün izlediğim, 1954 yapımı romantik komedi The Last Time I Saw Paris filminden biraz bahsetmek istiyorum.



Film, Amerikalı Jazz Age yazarı F. Scott Fizgerald tarafından yazılmış Babylon Revisited adlı kısa hikayenin fazlasıyla çarpıtılmış bir versiyonudur. Hikayeyi okuduktan sonra filmi izlemek fazlasıyla kafa karıştırıcı oluyor. Çünkü, hikayenin beklenen olay kurgusu filmin ancak sonlarına doğru yer alıyor. Hikayenin bahsedildiği kısma gelene kadar filme hikayede bulunmayan pek çok kişi konuk oluyor ve farklı olaylar geçiyor.

Başrol oyuncularından Elizabeth Taylor, filmde rolünü çok güzel canlandırıyor. Her daim enerjik ve capcanlı haliyle, izleyiciyi filme çekiyor. Yardımcı kadın oyuncu rolünde ise Donna Reed gayet başarılı. Ancak, Frank Capra'nın It's a Wonderful Life filminden beri değişmeyen tutuk ve neredeyse konuşmaya çekinen karakter canlandırmaları, bu filmde de bol bol yer alıyor.

Filmi bulması biraz zor ancak fazladan iki saatiniz bulunduğunda izleyebileceğiniz bir film. Yine de insana tavsiyede bulunurken 'izlemezsen olmaz' dedirtemiyor.

****
Filmi bulmak konusunda sıkıntınız olabilir, küçük bir google araması sonucu internetten de izleyebilirsiniz.
****

0 Yorum: