Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Evil Dead II

2009/10/24


Serinin ikinci filmi Ash ve kız arkadaşı Linda'nın sahibini bilmedikleri bir barakaya girmeleri ile başlıyor. Hemen ortalığı karıştırma eylemine girişiyorlar ki Ash bir ses kayıt cihazı buluyor. Meraklı ve biraz da salak kahramanımız kaydı çalıştırıyor ve 1987 yapımı filmimiz gelişiyor.

Kayıt bir profesöre ait ve Candaria kalesinin arka odalarından birinde bulunan "Ölülerin Kitabı" Necronomicon'u incelemek üzere barakalarına getirdiklerinden, kitapta bahsi geçen yaratığın ele geçirme gücüne sahip bir iblis olduğundan bahsetmekte ve ses kaydından profesörün tercüme ettiği sözcükler yankılanırken Linda çoktan ele geçirilmiştir bile. Onu öldürüp gömen de Ash'den başkası değil haliyle.

Evin sahiplerine gelirsek, Annie -ev sahiplerinin kızı oluyor- araştırma gezisinden Necronomicon'a ait yeni sayfalarla dönüyor ve bunların üzerinde çalışmak için ailesinin barakasının yolunu tutuyor, Ash'i bulmaları ve hikayeyi ondan dinlemeleriyle olaylar çok daha enteresan hale geliyor. Bu kez işler çok daha zor ve karmaşık fakat Ash de korkaklığını üzerinden atmış bir şekilde dikiliyor tüm sahnelerde.

Konunun dışına çıkarsak, The Evil Dead II gerilim-korku öğelerinin yanında gerçekten komik sahneler de barındırıyor. Ayrıca sinema tarihinde karakterleriyle özdeşleşen nesneler arasına bir yenisini ekliyor ki bu nesnenin Freddy'nin bıçak tırnaklarından çok daha etkili olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca yönetmen Sam Raimi bu filminde öncekine nazaran çok daha fazla görsel efekt kullanmış, sinema teknolojisinin nasıl evrim geçirdiğini o sahnelerin ardından anlayabilirsiniz.

Kısacası film geçmişte saygıdeğer bir yer hak ediyor. Her ne kadar saçma sahneler barındırsa da çekildiği tarihi ve bu klişelerin tüm o izlediğiniz filmlerden önce yapıldığını bilmek de önemli bir detay.

0 Yorum: