Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

The Evil Dead

2009/10/24


Beş kişilik grup arabalarıyla yola koyulurlar. Hedef kervan geçmez yerde ikamet eden ahşap bir evdir. Henüz evin sınırlarına gelmişlerdir ki gariplikler başlar. Aniden duran saat, birden açılan kiler kapısı ve tabii ki o kapıdan içeri giren ahmak-cesur sınırında seyreden bir kişi. Gergin müzikler, sürekli karanlık ve Bruce Campbell'ın oyunculuğuyla yönetmen Sam Raimi'nin arızalı senaryosu The Evil Dead'i ortaya çıkarır.

Kileri kontrol etmeye giden kişiyi hatırladınız, ondan ses gelmeyince esas adamımız Ash de ardından girer ve arkadaşının karanlıkta yaptığı ilkokul menşeili "böö şakası"na maruz kalır. Etrafı incelerken bir tüfek, bir kitap, kemikten bir asa ve ses kayıt cihazı bulurlar. Kitap ile ses kayıt cihazını alıp yukarıya, arkadaşlarının yanına dönerler. Kayıt cihazını dinlediklerinde bunun Candarian harabelerini araştıran bir kişiye ait olduğunu öğrenirler. Bu kişi, harabelerde Sümerlerden kalma; defin büyüleri ile ilgili, insan kanıyla yazılmış ve insan eti ile ciltlenmiş "Ölülerin Kitabı"nı bulmuştur. Kitapta diriltme ve anlaşma yapma ile ilgili yazılar bulunmaktadır. İlk sayfalarında yaratıkların uyku halinde olsalar da hiç yok olmadıklarını ve gerçek yaşama kitaptaki büyüler aracılığı ile geri çağırılabilecekleri yazmaktadır. Ses kaydını biraz daha kurcaladıklarında büyülü sözcüklerin duyulduğu kısma gelirler ve kayıttan yankılanan kelimeler kadim yaratıkları uyandırmaya başlamıştır bile.

Bundan sonrası ele geçirilmeler, saldırılar ve bol kan ile devam eder. Filmin sonunda bir devam filminin geleceği salık verilir, adeta yarıda kesilmiş hissi uyandırılır.

Vizyona girişinden kısa süre sonra filmin gösteriminin Almanya'da yasaklandığını da belirtelim.

****

1981 tarihli bu film 2010 yılında yeniden çekilecek ve yapımcılığını eski filmin yönetmeni Sam Raimi yapacak. Henüz yönetmen ve oyuncu kadrosu belli olmasa da işin içinde Sam Raimi olacağından gayet iyi bir yapımın ortaya çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz sanıryorum.

0 Yorum: