Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Şöyle Oldu Böyle Oldu - 7

2009/04/10


Yine bir şöyle olmuş, böyle olmuş ile karşınızdayım. Son durum bildirisinin üzerinden biraz zaman geçti, yeniledik pek çok şeyi...

Başlayalı aşağı yukarı bir ay olan İspanyolca derslerinde bir a-acaiplik hakim şu aralar. Bir haftalık ara dahi nasıl kopukluk yarattı bilemezsiniz. Yeni bir dil öğrenmek gerçekten öncekinden daha fazla çaba istiyormuş bunu anladım, üçüncü dilini alan kişilere saygım daha da artmış durumda, adamlar yapmış diyorum...

Blog olayı inanılmaz ilerledi, kaliteleri günden güne artıyor. Tepe kutucuktaki blogları takipte kalınız, hepsi alanlarında "olmuş" kişilerdir.

Bizim alanımıza dönersek yorumlarda inanılmaz bir "adsız" artışı var. Hesabıma her giriş yaptığımda selamlıyor isimsiz yorumlar, çoğu tek kelime, fikirler de gayet net ortaya konuyor. Durumdan şikayet ediyor değilim fakat yorum sonuna bir isim sıkıştırılsa hiç de fena olmaz hani.

Bir diğer konu blogda verilen adrese gelen film yazılarının artması ve haftanın beşlilerinin geri dönmesi ile ilgili mail. Vizeler nedeniyle uzak kaldım pek çok şeyden, sabah bir süreliğine uyanıp sınava gitmek ve gece geç saate kadar not toparlamak ile geçti şu 10 gün. Yarın son vizeme girip bir Uzakdoğu masaj salonu arayacağım kendime. Gerçi Çinliler onu da imite etmişlerdir, uzak durmalı. Losyon diyerekten makine yağı ile yağlayabilirler insanı. Çıkınca da şehrin en parlak insanı oluverirsiniz gece-gündüz yanan ışığınızla, aman diyim. Şaka bir yana masaj güzel bir şey, yapın-yaptırın.

Bir de havalar ısındıkça hasta olan insan sayısı artıyor, prematüre arkadaşlarımız kısa kollu gezmeye başlayınca üşütüyorlar haliyle. Çevrelerine de bulaştırıyorlar ayrıca. Bizde ise durum aynı, yarın Eskişehir'e kar yağsa bir kişi çıkıp "n'oluyoruz abi?!" demez. Sabah sıcak gibi gecenin ise bir ayarı yok. Norveçli balıkçılar gibi gezen insanlar mevcut halen.

Şekil ve düzen kaygısı gözetmeksizin yazmaya devam ettiğimiz serinin bu ayağını da sonlandıralım. Haftasonu görüşürüz diyerekten ateşleyelim sağdan sağdan...

****

kullanılan resim, copyrighted, David Ho.

5 Yorum:

tubik dedi ki...

"Yukarıdaki" bloglardan bir tanesinin bir üyesi olarak (dıdısının dıdısı gibi oldu) iyi düşünceleriniz için teşekkür ederim.

İsimsiz yorumlardan biz de muzdaripiz ne yazık ki. Eskiden değil ama son zamanlarda abuk subuk yorumlar gelmeye başladı. Başka blog sahiplerine kafayı takmışlar, o blog sahipleri isimsiz (anonymous) yorumları yayınlamıyor diye bize sarmışlar. Alakasız bir sürü yorum.. Çareyi sadece isim ya da takma isim belirten kişilerinkini yayınlamakta bulduk. Tamamen adsız olanları mantıklı bile olsa koymuyoruz artık.

Sınavlarda başarılar dilerim :) Sonrasında iyi bir masaj gerçekten 10 numara olacaktır :)

baha dedi ki...

Tesekkurler :)

İsimsiz yorumlarda hakaret tarzi seylere cok sik rastlamiyorum fakat yorum altinda bir isim olmasi cok daha iyi olur tabi. Abuk subuk yorumlar gelirse isimsiz olarak, sizinle ayni yolu secmek zorunda kalabilirim. Simdilik boyle, yapabilecek cok fazla sey yok malesef.

Adsız dedi ki...

yine David Ho kullanmışsın :)


Doğa

sinem dedi ki...

"olmuş" mu :) ay çok sevindim, ama o kadar da değil yahu. teşekkür ederim :)

ispanyolca için diyeceğim şudur: bol bol şarkı dinle, film izle. o dil öyle gramatica ile, vocabulario ile ilerlemez ingilizce gibi. hem böyle yapınca daha çok eğlenirsin öğrenirken ;)

baha dedi ki...

:)

ispanyolca sorununu hallettik gibi, sinavlar suresince tek sayfaya dahi bakamamistim, haliyle bazi fiillerin cekimleri uctu gitti aklimdan. simdi biraz daha iyi. tavsiyeler icin tesekkurler :)