Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Lazarus Rising...

2009/04/10


Dijital sanatta yavaş ama derinden ilerlemiş ve artık şaheser kıvamında eserler üretmeye başlamış bir isim David Ho. 1999 yılında ciddi anlamdaki ilk eserlerini üretmeye başlayan sanatçı günümüze dek yayınlanmış yedi "dijital sergi" kitabıyla under-rated isimler arasında yerini alıyor.

Sosyoloji eğitimine güzel sanatlar ve sanat tarihi gibi alanlardaki derecelerini ekleyip aklın derinliklerindeki karanlıkları yontmaya başlıyor David Ho. Aile köklerinden gelen Uzakdoğu mitleri ve gençlik yıllarının başında geri döndüğü Amerikan rüyasının izlerini de karanlığın izin verdiği ölçüde karıştırıyor resimlerinde. Bazıları ise ince çizginin delilik kısmında durduğundan bahsediyor sanatçının.

Sanatçıyı tarif ederken gelebildiğimiz nokta bu kadar lakin dijital eserler veren, sınırları olmayan bir isimden bahsediyoruz. Aklından geçen pek çok şeyi resmedebilen, günahın dahi resmini çizen...

0 Yorum: