Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Cengiz Han

2008/09/20


Film beklenmeyecek derecede güzel. Yönetmen Sergei Bodrov, özel efektlerle süslenmeden ve abartılı savaş sahneleri koymadan da güzel bir film çekilebileceğini göstermiş. Tam anlamıyla epik bir yapıt çıkarmış ortaya..


Timuçin'i canlandıran Asano Tadanobu ise gerçekten harika bir oyunculuk sergiliyor. Moğol boylarındaki gelenekler ve bunların zamanla yozlaşması, Timuçin'in kısa bir süre olsun rahat duramadığı yaşamı ve ordan oraya sürüklenişine tanık oluyoruz filmde.


Hikaye Timuçin'e eş seçmek için stepler boyunca yol alan Timuçin'in babası Han Esugei 'nin, dönüş yolunda bir yemek sırasında ikram edilen sütten zehirlenerek öldürülmesiyle başlar. Otorite boşluğunu fırsat bilen Esugei'nin adamlarından Targutai'nin asiliği, Timuçin'in cesareti, eşi Börte ve kardeşim dediği Jamukha etrafında dönen harika bir kurguyla ilerler. En dikkat çekici nokta ise keşiş ile Timuçin'in diyaloglarıdır şüphesiz.


Filme yöneltilen eleştirilerden biri savaş sahnelerinin gereğinden az yer kapladığıydı, ki bu sürekli savaş halinde olan bir Hanedanlık için pek olası bir durum değildir. Fakat bu hanedanlığı ve kişiliği ele alış açısının savaş alanındaki yetenekleri olmadığını her sahnede belgeliyor yönetmen ve bu eleştiriyi çürütüyor..


Rus yönetmen izlenmeye değer bir film ortaya koyuyor..

0 Yorum: