Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Spring, Summer, Autumn, Winter... and Spring

2008/06/18

Başlık 2003 yapımı Kim-Ki Duk filminden, fotoğraf yurdumdan, Datça sahillerinden.. Filmde çocuk, bir rahip olmayı; sabrı ve iyi niyeti öğreniyor. Kötü alışkanlıklarından, hatalarından dersler çıkarabilmeyi mevsimler hatta yıllar boyunca öğrenmeye devam ediyor..
***
Yurdumda söz konusu olan bir cinayet. Cinayeti işleyen kişiler bulunurlar fakat ne mevsimler ne de yıllar geçmeden bırakılırlar. Hukuk bilgim pek olmadığı için bu tarz durumlarda nasıl kararlar verildi, emsal oluşturan bir dava var mı onu da bilmiyorum. Bunu yapanlar hakkında bildiğim tek şey mevsimler, hatta uzun yıllar geçse dahi öğrenebilecekleri hiçbir şey olmadığı..
***
Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Kızlan Köyü sahiline, karnı yarılmış, kuyruğuna kalın naylon sicimle parke taşı bağlanmış ve ağzından kan gelen ölü bir yunus vurdu. Denizlerin sevimli canlısı yunusa yapılan bu işkence, akıllara durgunluk verdi, jandarma soruşturma başlattı.
***
Haber ve fotoğraf Hürriyet Gazetesi web sayfasından alıntıdır.

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

cehaletle uğraşacaklarına türbanla uğraşırlarsa böyle olur.