Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

Bilinmeyene..

2008/06/23

Tanımı zor olan kavramlar vardır ya, aslında kişiden kişiye değişirler. Dostluk da bunlardan biri. Durup bir tanım düşündüğünüzde, tanımda kullanacağınız sözcüklerin çoğunluğuna zıt karakterlerin etrafınızda olduğunu görürsünüz. Düşünmeye devam edersiniz, kelimenin içinde sevmediğiniz insanları tasvir ettiğiniz geçer aklınızdan.. Nedir öyleyse aradığınız..
***
Peki sevgi nedir, ömrü ne kadardır, bedeli nedir? Tek seferde cevaplayabilen biri olduğunu sanmıyorum. Sevgi duyduğunuz insana gösterdiğiniz saygıyı aşık olduğunuz insana gösterebilir misiniz?
***
Aşk nedir? Sevgi ve dostluğun toplamına x³ fedakarlık eklemek, aynı zamanda hepsinin geçici etkilerini barındırmak mıdır? Yoksa kara günde eline uzanacak bir el midir, o eli aradığında kendini yapayalnız hissetmek midir? Nedir aşk.. Karşılık beklemeden uzanan ele dokunan yapmacık bir sıcaklık mı, telefonu açtığında karşıdan gelen gülümseme mi?
***
Arkadaş, dost, sevgi, aşk ve daha nice kavram arasında sıkışıp kalınır bazen. Arkadaşlar, dostlar, sevgililer.. Hepsinin aynı anda varolabildiği tek yer kişinin beyni malumunuz. Öncelik kriterlerini de beyin ve paşa keyif arasındaki köprü belirliyor. Bu köprünün ne kadar sağlam olduğunu belirleyen ise kişinin bize kendini nasıl tanıttığı değil, bizim onu nasıl görmek istediğimiz..
***
Çok çok uzaklardan çağrışım yaparak getirmek zorundayım yazıyı buraya. Aklımdakileri toparlayabilmem için neye ihtiyacım olduğunu da kestiremiyorum. Uzun zamandır yakınınızda olan bir dostu, arkadaşı, sevgiyi ve Anton için bir aşkı aynı zamanda cok daha fazlasını kaybetmek büyük bir yıkım. İnsanın gücü yetmiyor bazı şeylere. Karar çok çok yüksek yerlerden..
***
Dostumu, arkadaşımı, içimden bir parçayı kaybettim. Bu yaşa kadar gördüğüm tüm kayıpları silen birini kaybettim.. Can dostum Anton ise kalbinin bir parçasını. Başın saolsun dostum..

2 Yorum:

Adsız dedi ki...

Hepimizin başı sağolsun kardeşim

7.oda dedi ki...

:(