Uyarı!

Bu blogda sinema, kitap ve müzik ile ilgili yazılar bulabileceğiniz gibi; deli saçması üretimlerimizle de karşılaşabilirsiniz.

Yazarlar

"Şirinler" ve Komünizm

2008/01/23


Sakarı, aşçısı, güçlüsü, hatun kişisi.. Yıllar geçtikçe yenileri eklendi aralarına. 50. yılını doldurmaya hazırlanan Şirinler çizgi filmi ise yeni nesilleri kattı hep izleyenlerine. Haklarında hep polemikler; eşcinsel olmalarından dem vuran mı ararsın, olayların hep belirli karakterler etrafında dönmesini sorgulayanlar mı? Fakat öyle bir kurum çıktı ki; komünizm propagandası yapmakla suçladı apolitik mavişleri..

***

FBI, soğuk savaş döneminde Amerika'da yasaklamak istemiş Şirinler'i.. Bunu öğrendiğimiz iyi oldu, kepazelikleri atalarından geliyormuş demek ki. Bu kararı almalarının nedeni ise, mavi derinin işçi tulumuna benzemesi, aralarında para kullanmayıp eşit paylaşımı benimsemeleri ve Şirin Baba'nın kocaman sakallarıyla Karl Marx'a benzemesiymiş. Peşlerindeki Gargamel kapitalizm, aptal kedisi ise kapitalizmin uşağı anlamına gelmekteymiş.. İnsan havadan nem kapmaya meyilli olunca ne kadar kolay sorun çıkarabildiği emsalden anlaşılmakta..

1 Yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuşşş :))) konuştuklarımızı da yazıyosun unutma söz de vermiştin alvar sözü :)))